zondag 14 augustus 2022

Quinoa salade met Breughel preskop.

Ingrediënten voor 2 personen : 160 gr quinoa, 2 tomaten, ½ komkommer, ½ rode paprika, 6 slp olijfolie, 1 slp frambozenazijn, 1 klp mosterd, 1 klp balsamico azijn, mespunt piment d’Espelette, 1 slp gehakte bieslook, zout, peper, 1 tak munt.


1) Quinoa koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2) Tomaten pellen,zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

3) Komkommer schillen, zaadjes uithalen en in kleine blokjes snijden.
4) Olie met mosterd en frambozenazijn en balsamico opkloppen. Bieslook bijvoegen.

5) De vinaigrette bij de quinoa voegen, kruiden met peper, zout en piment d’Espelette. Tomaten en komkommer bijvoegen, alsook de fijngesneden munt. Goed omroeren.
6) De preskop in balkjes snijden. De quinoa in het midden van het bord schikken met er op de preskop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.