maandag 8 juli 2024

Gerookte forel en zalm met pasta salade.

Ingrediënten voor 2 personen : 180 gr penne, 2 eieren, 175 gr gerookte forel, 175 gr verse zalm, ½ bundel peterselie, 2 lepels mayonaise, 2 lepels verse kaas, 1 koffielepel mierikswortelpasta, 1 komkommer, 20 tal kerstomaten, 1 venkel.

• Penne koken zoals vermeld op de verpakking, Afgieten enlLaten afkoelen.
• Eieren kokengedurende 9 minuten. Direct in koud water dompelen.
Pellen en in 6 snijden.

• De zalm stomen of pocheren. Laten afkoelen en in stukken verdelen.
• De gerookte forel in stukken verdelen.
• De venkel spoelen en de dikke nerven eruit halen. 5 minuten in kokend water laten blancheren. Direct in koud water. In heel dunne reepjes snijden.
• De peterselie wassen en fijnhakken.
• De komkommer schillen en in schijfjes snijden.
• De kerstomaten in 2 snijden.
• De mayonaise mengen met de verse kaas en de mierikswortelpasta. Kruiden met zout en peper.
• Alles vermengen uitgenomen de vis en de eieren met de mayonaise. Garneren met de forel, zalm en de eieren en bestrooien met peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.