Ingrediënten voor 2 pers. : 2 roggevleugels, 180 gr parelcouscous, 10 zwarte olijven, 2 klp kappertjes, 4 ansjovisfilets, verse oregano, tijm, rozemarijn, olijfolie, boter, peper, zout, 1 kleine gele of groene courgette, 2 trossen kerstomaten.
2. De courgette spoelen, in de lengte in 2 snijden, zaadjes uithalen en in fijne blokjes snijden.
3. De kruiden spoelen en fijn snijden.
4. De ansjovisfilets heel fijn snijden.
6. Oven verwarmen op 180°.
7. Boter en olijfolie warmen en de rog aan beide kanten bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Een ovenschotel met olijfolie inwrijven en de rog er in leggen samen met de tros kerstomaten. Verder bakken in de oven tot de rog gaar is.
8. In de pan van de rog de courgette aanbakken met de kruiden, de olijven, de kappertjes en de ansjovis en 3 minuten laten fruiten. Dit nu mengen met de couscous.
9. De rog met de couscous schikken op een groot bord. Garneren met de trostomaten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten