donderdag 11 juli 2024

Amandeltaart met rabarber en appel.

Ingrediënten : kruimeldeeg, 5 stokken rabarber, 3 a 4 appelen, 80 grs amandelpoeder, 60 gr suiker, 20 gr maïzena, 2 eieren, 50 gr zachte boter, 1 dl melk, 4 slp rabarberconfituur, amandelschilfers. Taartvorm 28 cm.

1) Kruimeldeeg bereiden.
2) Taartvorm bekleden met het deeg en inprikken. In de koelkast zetten.
3) Rabarber spoelen, opkuisen en in stukjes snijden.
4) Appelen schillen en in stukjes snijden en mengen met de rabarber.
5) De boter in kleine stukjes verdelen.
6) Eieren met de suiker mengen, amandelpoeder, boter, melk en maïzena bijvoegen en kort mixen.
7) Oven verwarmen op 180°.
8) De rabarberconfituur open strijken op het kruimeldeeg
9) De eiermengeling (appareil) op de confituur gieten. Fruit op de appareil verdelen en bestrooien met amandelschilfers.
10) 40 à 50 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.