donderdag 9 december 2021

Traditionele lasagne met ham.

Ingrediënten : 12 lasagnevellen, 4 sneden ham, 100 gr geraspte emmentaler, 650 gr Bolognese saus
Voor de bechamel : 35 gr boter, 35 gr bloem, 4,5 dl melk, peper, zout, nootmuskaat.

1. De bechamel : boter warmen en bloem bijvoegen. Goed mengen en eventjes bakken zonder kleuren. Al roerend de melk bijvoegen, en eventjes laten doorkoken. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat.
2. Oven verwarmen op 170°.



3. De lasagne samenstellen : in een ovenvaste schaal een dun laagje bechamelsaus, daarop lasagnevellen, bolognesaus, ham, bechamelsaus, lasagnevellen, bolognesesaus, ham en nogmaals bechamelsaus, lasagnevellen, bolognese, ham en eindigen met bechamelsaus. Bestrooien met de geraspte kaas.
4. Schotel 40 à 50 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.