Ingrediënten voor 2 personen : 200 gr spaghetti, 3 tomaten, 1 kleine courgette, 1 sjalot, 2 teentjes look, ½ rode paprika, chilipeperpasta (naar smaak volgens men pikant lust), olijfolie, 1 glas witte wijn, basilicum, 800 gr vongole.
• De courgette spoelen, in de lengte in 2 snijden en de zaadjes uithalen. In kleine stukjes snijden.
• Sjalot pellen en fijn snipperen, alsook de look.
• Sjalot, look, chili en paprika bijvoegen. 5 minuten laten sudderen. Courgette bijvoegen, nogmaals 5 minuten laten sudderen. Tomaten bijvoegen, wijn bijgieten en na 2 minuten de vongole. Het deksel op de pot doen en na 3 a 4 minuten is het klaar. Goed kijken want van zodra de vongole opengaan van het vuur nemen anders worden ze taai. Spaghetti bijvoegen en basilicum, goed omroeren.
Opdienen in diepe borden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten