maandag 16 mei 2022

Pasta vongole op z’n Zuiders.

Ingrediënten voor 2 personen : 200 gr spaghetti, 3 tomaten, 1 kleine courgette, 1 sjalot, 2 teentjes look, ½ rode paprika, chilipeperpasta (naar smaak volgens men pikant lust), olijfolie, 1 glas witte wijn, basilicum, 800 gr vongole.

• De vongole meerdere malen wassen tot er geen zand meer te zien is.
• De tomaten monderen, pellen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
• De paprika schillen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.

• De courgette spoelen, in de lengte in 2 snijden en de zaadjes uithalen. In kleine stukjes snijden.
• Sjalot pellen en fijn snipperen, alsook de look.

• Basilicum grof snijden.
• Spaghetti koken volgens de beschrijving op de pak
• Een goeie scheut olijfolie in de sauteerpan.
• Sjalot, look, chili en paprika bijvoegen. 5 minuten laten sudderen. Courgette bijvoegen, nogmaals 5 minuten laten sudderen. Tomaten bijvoegen, wijn bijgieten en na 2 minuten de vongole. Het deksel op de pot doen en na 3 a 4 minuten is het klaar. Goed kijken want van zodra de vongole opengaan van het vuur nemen anders worden ze taai. Spaghetti bijvoegen en basilicum, goed omroeren.

Opdienen in diepe borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.