zondag 15 mei 2022

Rabarbertaart met meringue.

Ingrediënten : Voor het zanddeeg : 200 gr bloem, 100 gr zachte boter, 100 gr suiker, 1 ei, peper en zout.
Voor de taartvulling : 800 gr rabarber, 50 gr + 100 gr suiker, 1 slp amandelpoeder, 3 eigelen, 2 dl room, 20 gr maïzena
Voor de meringue : 3 eiwitten, 160 gr poedersuiker.


1. Voor het deeg : de suiker met de zachte boter mengen, nu het ei er bij doen en goed mengen. De gezeefde bloem bij dit mengsel doen en dit nu tot een homogeen mengsel kneden. Bol vormen. In vershoudfolie wikkelen en minimum 2 uur in de frigo plaatsen.

2. Voor de taartvulling : De rabarber wassen, pellen. In kleine stukjes snijden en in een schotel bestrooid met 50 gr suiker gedurende 2 uur laten macereren in de frigo.
3. Oven voorverwarmen op 180°.

4. De rabarber goed laten uitlekken.
5. Taartvorm inboteren en licht bebloemen. Vorm in frigo plaatsen.
6. Deeg uitrollen op een bebloemd werkvlak en leg het in de taartvorm. De rabarber verdelen over het deeg en de amandelpoeder er over strooien.
7. De taartvorm in de oven plaatsen en 10 minuten laten voorbakken.
8. De maïzena mengen met de room.
9. De eigelen mengen met de 100 gr suiker en de maïzena mengeling. Dit mengsel op de rabarber gieten. De oven minderen op 170° en de taart terug 25 à 30 minuten in de oven plaatsen. De taart moet mooi goudgeel zijn. De taart uit de oven nemen en laten afkoelen vooraleer men ze uit de vorm neemt.
10. Voor de meringue : De eiwitten opkloppen. Wanneer het eiwit begint stijf te worden langzaam de suiker bijvoegen. Het eiwit moet heel stijf geklopt worden.
11. Het eiwit in een spuitzak doen en op de afgekoelde taart spuiten. Met behulp van een brander het eiwit bruin kleuren. Pas op dit gaat heel vlug.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Mousse van witte chocolade, mascarpone en munt met aardbeien.