zaterdag 14 mei 2022

Zalm, witte asperges, spinazietagliatelle, en pesto.

Ingrediënten : pesto, 350 gr zalmhaasje in 2 stukken, 6 à 8 witte asperges, 1 rode paprika, 180 gr spinazietagliatelle of natuur, Piment d’Espelette, zout, 2 dl room, 2 dl groentebouillon, 1 dl witte wijn, olijfolie.

1. De pesto bereiden recept via deze link pesto
2. Asperges spoelen en schillen, harde gedeelte onderaan verwijderen, in stukken snijden, kopjes apart houden. Bouillon aan de kook brengen en de stukjes asperges 3 minuten koken, nu de kopjes bijdoen en nog eens 2 minuten koken. De asperges uit de bouillon halen.

3. Rode paprika schillen, in stukjes snijden en 4 minuten in de bouillon koken. Uit de bouillon halen.



4. Tagliatelle koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en een beetje vocht opvangen.
5. Room en bouillon inkoken tot gewenste dikte. Kruiden met Piment d’Espelette en zout. Mengen met de tagliatelle, rode paprika en aspergestukjes. Indien nodig wat kookvocht bijvoegen.
6. Olijfolie warmen en de zalm bakken. Kruiden met peper en zout. De zalm moet binnenin nog rozig zijn anders te droog.
7. In een diep bord tagliatelle met erop een stuk zalm. Garneren met de pesto en de aspergepunten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.