Ingrediënten 2 pers. : 2 burrata’s, 1 meloen, 8 sneden Serrano ham, 2 slp pesto, 1 slp pijnboompitten, enkele blaadjes basilicum, 12 tal kerstomaten, olijfolie, parmezaan, zwarte peper.
1) Bereid de pesto.
2) Snij de meloen in 2, verwijder de zaadjes. Schil bovenaan ongeveer 0,5 cm van de schil weg en met behulp van een dunschiller snij een 12 tal dunne slierten. Maak van de ene helft bolletjes, schil de andere helft en snij in stukjes.
3) Snij 2 sneden ham in 5 repen. Leg de 10 repen tussen keukenpapier en doe dit 40 à 50 seconden in de microgolf om de hamreepjes krokant te maken. Dit kan ook in de oven maar duurt iets langer. Laat afkoelen.
4) Doe de pijnboompitten in een anti kleefpan en rooster.
5) Maak enkele slierten of schilfers van de parmezaan.
6) Schik in het midden van een schotel de stukjes meloen en plaats de burrata’s op de stukjes meloen. Schik de bolletjes meloen, ham en kerstomaten rond de burrata’s en garneer met de gedroogde ham, pijnboompitten, basilicumblaadjes en parmezaan. Besprenkel met olijfolie en kruid met zwarte peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten