vrijdag 15 augustus 2025

Aardappelschotel met geroosterde gele courgette en wortelen.

Ingrediënten : 1 gele courgette, 400 gr vastkokende aardappelen, 4 wortelen, 1 teentje look, 1 rode ui, ½ klp gerookte paprikapoeder, ½ klp currypoeder, snuifje piment d’espelette, zout, 3 slp olijfolie.

1. De aardappelen en de wortelen schillen. In gelijke stukken snijden en 5 minuten in kokend water blancheren. Afgieten en spoelen met koud water.
2. Oven verwarmen op 170°.

3. De courgette spoelen en in stukken snijden, zelfde grootte als de andere groenten.
4. De ui pellen en in dunne ringen snijden.
5. De look pellen en fijn snipperen.
6. Al de groenten in een ovenvaste schotel doen. Mengen met de specerijen en de olijfolie.
7. De schotel gedurende 35 à 40 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.