dinsdag 5 augustus 2025

Gegratineerde pasta met kruiden-preisaus.

Ingrediënten 2 pers. : 180 gr penne of andere korte pasta, 3 stuks prei, 150 gr kruidenkaas, 1 dl witte wijn, 1 à 2 dl kookvocht van de pasta, 1 teentje look, olijfolie, 3 slp fijngesneden gemengde groene kruiden zoals bieslook, dragon, citroenmelisse, enz…, peper, zout, 1 slp panko, 30 gr emmentaler.

1) Verwijder het buitenste blad van de prei, snij in de lengte in 2 en spoel. Snij in fijne reepjes.
2) Pel en hak de look fijn.
3) Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Giet af en vang wat kookvocht op.
4) Verwarm een scheutje olijfolie in een sauteerpan en fruit de prei met de look tot ze zacht is. Kruid met peper en zout. Blus met de witte wijn en laat 1 minuut inkoken.
5) Meng de kruidenkaas en wat kookvocht eronder en roer goed. Meng de pasta
door de saus. Eventueel nog wat kookvocht bijdoen. Doe er 2 slp kruiden bij en meng goed. Indien nodig nog wat bijkruiden met peper en zout.
6) De scampi’s bij de pastaschotel doen.
7) Warm de oven op 180°.

8) Meng de panko met de emmentaler, 1 slp kruiden en 1 slp olijfolie. Strooi dit over de pastaschotel.
9) Plaats de pastaschotel 15 à 20 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Kabeljauw met spruitjes en wortelcoulis.