zaterdag 20 november 2021

Risotto van pastinaak en rozemarijn.

Ingrediënten voor 2 personen : 450 gr pastinaak, 3 slp olijfolie, 2 sjalotten, 25 gr boter, 1 slp fijngehakte rozemarijn, 1 takje rozemarijn, 150gr risottorijst, 25 gr geraspte parmezaan, 2 slp mascarpone, 1 kleine ui, 5,5 dl water, 0,75 dl volle melk, peper en zout.

1) De pastinaken goed wassen, schillen en de schil bijhouden voor de bouillon.
2) De ui pellen en grof snijden. Samen met 1 slp olijfolie en de pastinaakschillen fruiten. Water bijvoegen en 30 minuten laten pruttelen. De bouillon zeven.
3) Oven voorverwarmen op 180°.

4) 300 gr pastinaak in zeer kleine blokjes snijden. Samen met 2 slp olijfolie en de fijngehakte rozemarijn in een ovenvaste schotel doen. 25 à 30minuten bakken in de oven. Nu en dan roeren en indien nodig nog een beetje olijfolie over doen. Niet te fel laten kleuren.
5) De rest van de pastinaak (150 gr) in blokjes van 1 cm snijden. 10 gr boter smelten en de pastinaak fruiten. De melk er bij doen en laten gaar koken met deksel. Dit alles tot een zeer fijne puree mixen.
6) De sjalotten fijn snipperen en in 1 slp olijfolie en de rest van de boter fruiten. De rijst bij voegen en roeren. De bouillon beetje bij beetje bijvoegen tot de rijst gaar is, ongeveer 14 à 16 minuten. Dan de parmezaan, de pastinaakblokjes en de pastinaakpuree onder roeren Afwerken met de mascarpone.
7) Verdelen over warme borden.
Lekker met vis, schaaldieren en kip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.