Ingrediënten 2 pers. : 12 à 16 scampi, 1 courgette, 1 sjalot, 1 teentje look, 200 gr risotto rijst, 25 gr geraspte emmentaler, 7 dl garnalenfumet, 30 gr boter, olijfolie, peper, zout, garnalenpoeder (facultatief).
1. De scampi pellen en darmkanaal verwijderen.
2. De courgette spoelen, in de lengte in 2 snijden. Zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
3. De sjalot en de look pellen en fijn snipperen.
4. De garnalenfumet opwarmen.
5. De olijfolie warmen en de ui, courgette en look fruiten. Rijst bijvoegen en glazig laten worden. Beetje bij beetje de garnalenfumet bijgieten. Na 13 à 15 minuten zou de risotto gaar moeten zijn. Van het vuur de boter en de emmentaler in de rijst roeren. Bijkruiden met peper, zout en garnalenpoeder.
6. In een anti aanbakpan olijfolie warmen en de scampi aan beide kanten bakken. Kruiden met peper en zout.
7. De scampi opdienen met de risotto.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten