zondag 21 november 2021

Parelhoen met butternut en zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 personen : 2 à 3 parelhoenbouten, 1 grote rode ui, 400 gr zoete aardappel, 400 gr krielaardappelen, 400 gr butternut, 1 teentje look, 1 dl kippenbouillon, 1 klp raz el hanout, olijfolie, peper en zout.



1) De krieltjes wassen en in 2 snijden.
2) De butternut schillen en in niet te grote stukken snijden.
3) De zoete aardappel schillen en in niet te grote stukken snijden.
4) De krieltjes en de zoete aardappel 3 à 4 minuten koken.
5) De rode ui pellen en in fijne schijfjes snijden.
6) Oven voorverwarmen op 200°.
7) Alle groenten te samen in een kom doen, besprenkelen met olijfolie, kruiden met de raz el hanout, peper en zout en de fijn gesnipperde look. Alles goed mengen.
8) Een ovenvaste schotel inwrijven met olijfolie en de groenten erin doen. Gedurende 10 minuten in de oven plaatsen.
9) De bouten inwrijven met olijfolie, kruiden met zout en peper en raz el hanout. De bouten boven op de groenten doen en nog eens 10 minuten in de oven. De kippenbouillon in de schotel gieten en dan de oven verminderen op 170°, de schotel afdekken met aluminium folie en nog eens 45 à 55 minuten in de oven laten.
10) De oven op grill zetten en 3 à 4 minuten grillen tot de bouten mooi bruin zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.