Ingrediënten voor 2 personen : 6 eieren, 100 gr gerookt spek, ½ courgette, 3 takjes tijm, 125 ml room, 180 gr spaghetti.
Voor de pesto : 1 pot basilicum, 2 teentjes look, 100 gr geroosterde pijnboompitten, 100 gr parmezaan, 2,5 dl olijfolie.
• Alle ingrediënten voor de pesto in de blender fijn mixen. Dan de olijfolie bijvoegen.
• De spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking.
• De tijm afritsen
• Eieren opkloppen tot het schuimig wordt. Room bijvoegen en de tijm, peper en zout
• Olijfolie in een ovenvaste pan doen en de courgetteblokjes ongeveer 5 minuten bakken. Spek bijvoegen en nog eens 5 minuten bakken.
• Eimengsel bijgieten en het vuur verlagen. De frittata langzaam laten stollen ongeveer 5 à 6 minuten. De frittata langs de zijkanten los maken en in het midden van de oven plaatsen, niet te dicht bij de grill. De bovenkant moet goudgeel zijn .
• De spaghetti afgieten en vermengen met de pesto. Een part frittata omdienen met de spaghetti.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten