zondag 5 december 2021

Gegratineerde croque-monsieur met Breydel spek, peer en abdijkaas.

Ingrediënten voor 2 stuks : 4 sneden bruin brood, 2 sneden abdijkaas, 4 dunne sneden Breydel spek, 1 peer, 75 gr geraspte emmentaler, Provençaalse kruiden, 2 klp kruidenkaas, olijfolie.



1. Schil de peer en snij in dunne plakjes.
2. Smeer de 4 sneden brood met kruidenkaas.
3. Verdeel op 2 sneden het Breydelspek, plakjes peer en de abdijkaas. Leg er de andere snede brood op.



4. Oven verwarmen op grillstand.
5. Warm een scheutje olijfolie in een anti-kleefpan en bak de croque monsieurs aan beide kanten tot ze mooi lichtbruin zijn. Bestrooi ze met de emmentaler en Provençaalse kruiden. Leg ze op een rooster bekleed met een bakmat of bakpapier en plaats dit in het midden van de oven gedurende 4 à 6 minuten.



Lekker met een rucola salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.