Ingrediënten 2 à 3 pers. : 200 gr risotto rijst, 1 dl witte wijn, 7 dl bouillon, 30 gr boter, 25 gr parmezaan, 1 sjalot, 1 teentje look, olijfolie, 200 gr groene boontjes, 300 gr pompoenblokjes, 2 à 3 stukken kabeljauwfilet van 180gr.
1. Spoel de groene bonen, verwijder de uiteinden, en snij in stukjes van 1 cm. Blancheer de boontjes 2 minuten en giet af. Spoel direct onder koud water.
2. Pel de sjalot en de look, hak fijn.
3. Breng de groentenbouillon aan de kook.
4. Warm een scheut olijfolie en fruit de sjalot en de look. Voeg de rijst bij en bak even aan. Giet de witte wijn erbij en laat volledig verdampen.
5. Doe er nu de groene bonen en pompoen bij alsook 1 pollepel warme bouillon en telkens als de bouillon volledig volledig opgenomen is door de rijst giet men er een andere bij.
Na 17 à 19 minuten moet de risotto klaar zijn en de bouillon volledig opgenomen.
6. Wanneer de risotto gaar is van het vuur de parmezaan en de boter er onder mengen. Kruiden met peper en zout.
7. Bak de kabeljauw in olijfolie. Kruiden met peper en zout.
8. In een diep bord wat risotto scheppen met er op een stuk kabeljauw.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten