zaterdag 28 mei 2022

Gevulde aardappel met ei en tomaat in de oven.

Ingrediënten voor 5 middelgrote aardappelen : 5 aardappelen, 2 à 3 eieren, 1 klep fijngesneden look, 3slp room, 2slp fijngesneden gedroogde tomaten of 2 tomaten uitgehold en in kleine blokjes gesneden, 1slp fijngesneden peterselie, 1slp fijngesneden bieslook, zout en peper.



• Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water; Het kapje afsnijden en zo goed mogelijk uithalen met een lepeltje.
• Oven voorverwarmen op 170°.
• Het vruchtvlees van de aardappel klein snijden en vermengen met de geklopte eieren, de tomaten, de kruiden, de look en de room, Kruiden met zout en peper.



• Aardappelen opvullen met het mengsel, en in een ingevette schaal leggen, kapje ernaast plaatsen. 12 à 15 minuten in de oven garen.
Heerlijk met een fijngesneden plakje rauwe ham erop, en met een slaatje is dit een volwaardige lunch.



Als voorgerecht is dit heerlijk met wat garnaaltjes of een plakje gerookte zalm.
Voor de vegetariërs, kan men er nog wat gefrituurde preisliertjes, en geroosterde pijnappelpitten overdoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.