Ingrediënten : 1 bodem zanddeeg, 400 gr aardbeien, 100 gr chocolade, 1 slp rode bessengelei, 1 blaadje gelatine, enkele pistachenoten en gesuikerde amandelen,
Voor de mascarponecrème : 250 gr mascarpone, 125 gr zachte boter, 120 gr suiker 1 dl room, 1 klp gehakte munt,
2) Bakvorm bekleden met het bakpapier van het zanddeeg tezamen met het zanddeeg. Bovenop het deeg nog een blad bakpapier en daar boven bakparels of droge erwten gieten. 12 minuten bakken (blind bakken). Uit de oven halen. Voorzichtig de parels of erwten verwijderen. Nogmaals 12 minuten bakken. Laten afkoelen.
3) De chocolade smelten en het afgekoelde zanddeeg inwrijven met de chocolade. In de frigo plaatsen om de chocolade goed hard te laten worden.
4) De mascarpone met de klopper mengen met de boter en de suiker.
5) De room opkloppen en samen met de munt door het mascarponemengsel spatelen. Dit mengsel mooi verdelen over de taart.
6) De aardbeien allemaal op gelijke hoogte afsnijden. De taart garneren met de topjes van de aardbeien naar boven.
7) De gelatine weken in koud water. De rode bessen gelei smelten en mengen met de uitgeknepen gelatine en de aardbeien ermee inwrijven.
8) De taart garneren met pistachenoten en amandelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten