zaterdag 28 mei 2022

Appelwafel van bladerdeeg.

Ingrediënten voor 4 personen : 2 appels, rozijnen, parelsuiker, 4 vierkanten bladerdeeg van 14cm/14cm, room kaneel, water of rum of cognac.

• De rozijnen weken in water of rum of cognac naargelang dit nagerecht bestemd is voor kinderen.
• De appel in kleine blokjes versnijden. Mengen met kaneel en rozijnen.



• Wafelijzer verwarmen.
• Op de helft van de bladerdeegplakjes wat appeltjes en parelsuiker leggen en mooi dichtvouwen.
• De rest van de appeltjes en rozijnen aanstoven.
• Plakjes bladerdeeg 7 à 9 minuten bakken.
• Wafeltjes bedekken met de gestoofde appeltjes.
• Opdienen met opgeklopte room en ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.