zaterdag 4 juni 2022

Kip met chorizo en olijven.

Ingrediënten : 1 kip, 2 chorizo sneden (ongeveer 1 cm), 2 rode uien, 6 tomaten, 12 tal groene olijven, zout, peper, gerookte paprika, oregano, olijfolie, 1 dl witte wijn, basilicumblaadjes.



1. De kip in stukken verdelen.
2. De chorizo in blokjes snijden.
3. De ui pellen, in 2 en in dunne ringen snijden.
4. De tomaten spoelen en in 6 snijden.
5. De olijven in 2 snijden.



6. Olijfolie in een sauteerpan warmen en de stukken kip aan alle kanten bruin bakken. De stukken uit de pan nemen. In dezelfde pan een beetje olijfolie bijgieten en de ui met de chorizo kleuren. De kip terug in de pan doen en kruiden met peper, zout, gerookte paprika en oregano.
7. De witte wijn bijgieten en met deksel op laag vuur 10 minuten laten pruttelen.
8. De tomaten en olijven bij de kip doen. En verder gedurende 20 à 25 minuten laten garen. Indien nodig een scheutje water bijgieten. Bijkruiden.
9. Garneren met basilicumblaadjes.

Lekker met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.