woensdag 19 juni 2024

Verloren brood met witte pens, spitskool en krokante uitjes.

Ingrediënten voor 4 stuks : 4 sneden licht bruin brood zonder korst, 1 ei, 4 slp melk, 1 klp gedroogde tijm, peper, zout, 2 witte pensen, ½ spitskool, 1 klontje boter, gemberpoeder, wasabi-sesamkruiden, 2 slp krokante uitjes, enkele koriander of ander kruidenbloempje (faculatief).

1) De spitskool in fijne repen snijden en spoelen. Blancheren gedurende 2 minuten in kokend zoutwater. Afgieten en direct spoelen onder koud water en laten uitlekken.
2) Klontje boter smelten, de spitkool garen zonder kleuren, kruiden met het gemberpoeder, wasabi-sesamkruiden en zout.
3) Het ei met de melk, gedroogde tijm, peper en zout mengen.
4) De witte pensen aan alle kanten bruin bakken.
5) De sneden brood weken in het eimengsel en in de schuimende boter aan beide kanten bakken.
6) De witte pensen in dikke sneden snijden.
7) Op iedere snede brood wat spitskool verdelen, daarop 3 à 4 schijfjes witte pens. Garneren met de krokante uitjes en de kruidenbloempjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.