donderdag 20 juni 2024

Varkenskotelet met graanmosterd en salie.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 koteletten, 1 slp graanmosterd, 2 dl bruine fond, 10 tal blaadjes salie, 1 bundel wortelen, tijm, laurier, 1 klp suiker, boter, zout en peper.

• De wortels schillen en het loof verwijderen. In een pot doen met een beetje water, een klontje boter, tijm, laurier en de suiker. Op een laag vuur garen ongeveer 15 à 20 minuten. Nu en dan kijken of het niet nodig is om een beetje water bij te gieten.
• Oven op 140° zetten.
• De koteletten aan beide kanten in de boter bruinen. Uit de pan halen en in de oven 7 à 8 minuten verder garen met lichte stoom.
• De salie fijnsnipperen.
• Het overtollige vet uit de pan gieten. De bruine fond in de pan doen. Goed laten doorkoken, van het vuur nemen en de mosterd en de salie bijvoegen.
• De kotelet op het bord schikken met enkjele wortelen. Wat saus bij serveren en opdienen met een gekookte aardappel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.