woensdag 12 maart 2025

Ovenschotel met penne, bloemkool en gekookte ham.

Ingrediënten voor 4 personen : 375 gr penne, 500 gr ham, 1 kleine bloemkool, 200 gr geraspte mozzarella, 75 gr cambozola, 5 dl bloemkoolvocht, 5 dl melk, 80 gr boter, 100 gr bloem, nootmuskaat, peper, zout.


1) De bloemkool in roosjes verdelen en spoelen. Koken in licht gezouten water ongeveer 15 minuten. Afgieten en 5 dl vocht houden.



2) De penne koken in licht gezouten water zoals
op de
verpakking vermeld.
Afgieten.
3) De ham in reepjes snijden.
4) De oven verwarmen op 180°.
5) De boter smelten, bloem bijvoegen en al
roerend de bloem laten drogen. Melk en het bloemkoolvocht beetje bij beetje al roerend bijgieten. De in stukjes gesneden cambozola bijvoegen en goed kloppen tot alle kaas gesmolten is. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
6) De bloemkool, penne, ham bij de saus voegen en goed omroeren.
7) Dit mengsel in een ingeboterde, vuurvaste schotel doen. Bestrooien met de geraspte mozzarella.
8) De schotel 20 à 25 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Ovenschotel met penne, bloemkool en gekookte ham.