donderdag 13 maart 2025

Butternutpuree met ricotta en munt.

Ingrediënten : 500 gr butternut, 500 gr aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 takje lavas of groene selder, 100 gr ricotta, ½ dl melk, 7 dl groentenbouillon, ½ klp kerriepoeder, ½ à 1 slp gehakte munt (volgens smaak), boter, peper, zout.

1) De butternut en de aardappelen schillen en in gelijke stukken snijden.
2) De groentenbouillon met de laurier en de lavas aan de kook brengen, de aardappelen en de butternut in de bouillon laten gaar worden. Indien nodig wat water bijvoegen.
3) De aardappelen en butternut afgieten en het vocht bewaren voor soep. De laurier en de lavas uithalen en de aardappelen en butternut door de passe-vite duwen. De ricotta en de melk bijdoen en kruiden met de kerrie, peper en zout.
4) Voeg de gehakte munt bij en goed mengen.
5) Lekker bij een stukje vis, maar even goed met kippenfilet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.