woensdag 15 januari 2025

Spaghetti met groene boontjes en gehakt.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr kippen- of gemengd gehakt, 200 gr spaghetti, 1 sjalot, 1 teentje look, 1 rode paprika, 250 gr groene boontjes, 30 gr roomkaas, olijfolie, zout, cayenne peper, gedroogde oregano, paprika poeder.

1. De spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en een beetje kookvocht bewaren.
2. De sjalot en de look pellen en fijn snipperen.
3. Paprika schillen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
4. Groene boontjes spoelen en de uiteinden verwijderen. Snijden in stukjes van 4 à 5 cm. In kokend zoutwater blancheren gedurende 6 à 7 minuten. Afgieten en spoelen onder ijskoud water.
5. Olijfolie warmen. Look, paprika en sjalot fruiten. Gehakt bijvoegen en rul bakken. Boontjes en de roomkaas bijvoegen. Kruiden met oregano, cayenne peper en zout. Alles opwarmen. Spaghetti er onder mengen. Indien nodig wat kookvocht bijgieten.
6. Opdienen in diepe borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.