maandag 8 mei 2023

Spaghetti met kalkoenfilet, mascarpone, blauwe kaas en broccoli.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr kalkoenfilet in blokjes gesneden, 200 gr mascarpone, 100 gr blauwe kaas, 180 gr spaghetti, 1 broccoli, 1 glas witte wijn, olijfolie, peper, kippenkruiden en zout.

• Broccoli in roosjes verdelen en spoelen. Water koken en de broccoli 5 minuten in kokend water blancheren en daarna spoelen met koud water om de groene kleur te fixeren.
• Spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking
• In een sauteerpan de kalkoenblokjes bakken in olijfolie. Kruiden met kippenkruiden, peper en zout. 5 minuten al roerend verder bakken.
• Broccoli bijvoegen, na 2 minuten blussen met de witte wijn en nog 2 minuten verder garen.
• Spaghetti afgieten en een kom kookvocht houden.
• De mascarpone bij de kalkoenblokjes voegen, goed mengen dan de spaghetti erbij doen. Indien nodig wat kookvocht bijgieten. Terug licht opwarmen zonder de saus te laten koken. Bijkruiden indien nodig.
• De blauwe kaas verkruimelen of in heel kleine stukjes snijden en verdelen over het gerecht. Eventjes onder de warme grill zetten om de blauwe kaas wat te laten smelten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Mousse van witte chocolade, mascarpone en munt met aardbeien.