zondag 7 mei 2023

Kippendijen gemarineerd in verse kruiden en honing.

Ingrediënten voor 2 personen : 800 gr à 1 kg kippendijen, 5 slp gemengde kruiden (bvb tijm, salie, dragon, peterselie, koriander, bonenkruid, munt), 3 slp olijfolie, 6 korianderzaadjes, 1 klp gemengde peperbollen, 2 slp sojasaus, 2 slp honing, peper, zout.

1) De avond voordien de kippendijen marineren. De olijfolie mengen met de gehakte kruiden, de geplette korianderzaadjes en peperbollen en de sojasaus. De kippendijen hiermee inwrijven, in een kom doen en afdekken met plastiekfolie. Bewaren in de frigo.

2) De kippendijen 1 uur voor het bereiden uit de frigo halen.
3) Oven voorverwarmen op 160°. Niet warmer zodanig dat de kip niet te donker wordt door de honing.
4) De kip uit de schotel nemen en de honing mengen met de marinade die in de schotel is. De billen daarmee inwrijven en 40 à 45 minuten in de oven bakken. Voor de personen die een stoomoven hebben mag men lichte stoom bij het bakken voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.