zaterdag 5 november 2022

Radiatori, gehakt en Fourme d’Ambert.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr gemengd gehakt, 180 gr radiatori of andere korte pasta, 25 gr geraspte Mozzarella, ½ witte selder, gehaktkruiden, klontje boter.
Voor de saus : 5 dl melk, 40 gr bloem, 50 gr boter, 80 gr Fourme d’Ambert, peper, zout

1) De radiatori koken zoals vermengd op de verpakking. Laten uitlekken.
2) De witte selder spoelen, dikke draden verwijderen en in blokjes snijden. Gaar stomen.
3) Het gehakt rul bakken in een klontje boter. Kruiden met gehaktkruiden, peper, zout.

4) De saus bereiden : de boter smelten. Bloem bijvoegen en goed mengen. Eventjes laten bakken zonder kleuren en de melk al roerend bijgieten. Blijven roeren tot de saus aan het kookpunt is en mooi gedikt. Nu van het vuur de Fourme d’Ambert er onder mengen al roerend. Kruiden met peper en zout.
5) Het gehakt mengen met de radiatori, de saus en de selder.
6) De oven warmen op grill stand.
7) Een ovenschotel inwrijven met een beetje boter en het gehaktmengsel er in storten. Bestrooien met de geraspte mozzarella.
8) De schotel in de oven plaatsen tot men een goudbruin korstje heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.