zondag 6 november 2022

Kalfstong met Hongaarse saus.

Ingrediënten :
Voor het koken van de kalfstong : 1 kalfstong, 1 gepelde ui met 2 ingeduwde kruidnagels, enkele peterseliestengels, 1 blaadjes laurier, 2 à 3 tijmtakjes, 1 wortel, 2 selderstengels, 1 groen van prei, 1 teentje look, zout enkele zwarte peperkorrels.
Voor de saus : 2 rode ajuinen, 1 witte ui, eendenvet, 1 rode paprika, 1 dl room, 70 gr tomatenpuree, 1 teentje look, 1 blik tomatenstukjes, gerookte paprikapoeder.

1. De kalfstong gedurende 2 à 3 uur in gezouten water leggen
2. De wortel schillen. De prei en selder spoelen. De look pellen. Alles in grove stukken snijden.
3. De kalfstong spoelen en in een grote kom leggen. Water bijgieten tot de kalfstong goed onderstaat. Aan de kook brengen en afschuimen. Al de overige ingrediënten bijvoegen en ongeveer 2 uur zachtjes laten koken.
4. De rode en witte ui pellen en in dunne ringen snijden. De look pellen en fijn snipperen.
5. 1 slp eendenvet laten warm worden en de uien met de look op heel zacht vuur laten konfijten. Indien nodig wat meer eendenvet gebruiken.
6. De rode paprika schillen, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Wanneer de uien bijna gaar zijn de rode paprika bijvoegen.

7. Als de ajuin gaar is de tomatenpuree bijvoegen, eventjes laten meebakken, dan de tomatenstukjes en bouillon van de kalfstong bijgieten tot men de gewenste dikte van saus heeft.
8. Kruiden met de paprikapoeder, peper en zout. De room bijgieten en nog eventjes goed opwarmen.
9. De kalfstong pellen en in dikke plakken snijden.
10. Op het bord enkele plakken kalfstong schikken en wat saus op napperen.
11. Lekker met aardappelkroketten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.