zondag 20 augustus 2023

Toast met abrikozen en brie.

Ingrediënten voor 6 toasten : 200 gr abrikozen, ½ klep fijngesneden rozemarijnblaadjes, 2 takjes rozemarijn, 1 slep geroosterde amandelen, 1 teentje look, 1 ½ slep olijfolie, ½ klep geraspte citroenschil, 70 gr geleisuiker maxi fruit, 1 ciabattabrood of 1 stokbrood, 120 gr brie.

• Oven verwarmen op 200°.
• Abrikozen spoelen, in stukjes snijden en samen met de rozemarijntakjes en de geleisuiker tot jam koken. Met een pureestamper de stukken een beetje fijnstampen Er mogen nog stukjes inzitten.

De takjes uithalen en de jam laten afkoelen.
• Olijfolie, de look en de rozemarijnblaadjes mengen.
• Plakjes brood van ongeveer 2 cm snijden, goed inwrijven met het oliemengsel met behulp van een keukenpenseel. 8 à 10 minuten in de oven bakken. Laten lauw worden.
• De oven op grillstand verwarmen.
• Het brood beleggen met de afgekoelde jam, daarop de geraspte citroenschil, de sneetjes brie en de geroosterde amandelen.
• In de oven plaatsen tot de kaas begint te smelten.
Lekker bij de aperitief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.