Ingrediënten voor 6 toasten : 200 gr abrikozen, ½ klep fijngesneden rozemarijnblaadjes, 2 takjes rozemarijn, 1 slep geroosterde amandelen, 1 teentje look, 1 ½ slep olijfolie, ½ klep geraspte citroenschil, 70 gr geleisuiker maxi fruit, 1 ciabattabrood of 1 stokbrood, 120 gr brie.
• Abrikozen spoelen, in stukjes snijden en samen met de rozemarijntakjes en de geleisuiker tot jam koken. Met een pureestamper de stukken een beetje fijnstampen Er mogen nog stukjes inzitten.
• Olijfolie, de look en de rozemarijnblaadjes mengen.
• Plakjes brood van ongeveer 2 cm snijden, goed inwrijven met het oliemengsel met behulp van een keukenpenseel. 8 à 10 minuten in de oven bakken. Laten lauw worden.
• De oven op grillstand verwarmen.
• Het brood beleggen met de afgekoelde jam, daarop de geraspte citroenschil, de sneetjes brie en de geroosterde amandelen.
• In de oven plaatsen tot de kaas begint te smelten.
Lekker bij de aperitief
Geen opmerkingen:
Een reactie posten