dinsdag 22 augustus 2023

Terrine van frambozen met pistachenoten.

Ingrediënten voor 6 à 8 personen : 225 gr frambozen, 250 gr verse kaas, 90 gr Griekse yoghurt, 10 gr gelatine blaadjes, 75 gr suiker, 165 gr room, 60 gr gehakte pistachenoten, 1 vanillestok.

1) De gelatine blaadjes weken in koud water.
2) De yoghurt met de klopper mengen met de verse kaas, de ½ van de suiker, het merg van het vanillestokje en de pistachenoten.

3) Enkele lepels room opwarmen en de uitgeknepen gelatineblaadjes erin laten smelten. Voorzichtig onder het kaasmengsel mengen.
4) De rest van de room opkloppen met de andere helft van de suiker. Voorzichtig door het kaasmengsel spatelen.
5) Nu de terrine monteren. In een vorm vershoudfolie
schikken. Daarop een laag kaasmengsel van ongeveer 1 cm. Daar dan frambozen induwen en dan terug kaasmengsel en zo verder. Eindigen met kaas. Minimum 4 uur in de frigo laten opstijven.
6) Lekker met pistache-ijs en frambozencoulis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.