zaterdag 19 augustus 2023

Steak en salsa verde met groene boontjes.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 steaks, 350 gr krielaardappelen, 100 gr kerstomaten, 100 gr groene boontjes, 1 handvol rucola, 1 slp citroensap, 1 teentje knoflook, 2 slp gehakte peterselie, 2 slp gehakte basilicum, 1 slp gehakte munt, 1 slp kappertjes, 2 ansjovisfilets, 1 klp mosterd, olijfolie, peper en zout.

1) De oven verwarmen op 180°.
2) De krieltjes spoelen en in 2 snijden. In een ovenschaal doen met olijfolie peper en zout. 30 minuten in de oven plaatsen.
3) De salsa verde bereiden : De peterselie, basilicum, munt, look, kappertjes en fijngesneden ansjovis mengen. Citroensap , 6 slp olijfolie, en mosterd bijvoegen. Goed opkloppen. Kruiden met peper en zout. Koel wegzetten.
4) Boontjes 5 à 7 minuten blancheren in licht gezouten water. Laten schrikken en in kleine stukjes snijden. Mengen met de salsa verde.
5) De tomaten spoelen, in 2 snijden en de laatste 5 minuten bij de aardappelen doen.
6) De steaks bakken. Kruiden met peper en zout, enkele minuten laten rusten onder aluminiumfolie. In plakjes snijden.
7) Het vlees op een bord schikken met de aardappelen, garneren met de salsa verde en de rucola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.