vrijdag 18 augustus 2023

Pruimen Reine Claude taart.

Ingrediënten : 500 gr Reine Claude pruimen, 25 gr amandelpoeder, 15 cl room, 50 gr suiker, 2 eieren, kruimeldeeg
Taartvorm : 28 cm

1. Bereid de kruimeldeeg.
2. De taartvorm inwrijven met boter en dan licht bestrooien met bloem. De overtollige bloem uit de vorm schudden. De taartvorm in de frigo plaatsen.

3. Het deeg uitrollen en in de taartvorm leggen en de randen afsnijden. Inprikken en terug 10 minuten in de frigo plaatsen.
4. Oven voorverwarmen op 180°.
5. De taartvorm gedurende 10 minuten in de oven voorbakken.
6. De pruimen wassen, ontpitten en in 2 snijden. De taart uit de oven nemen en de pruimen met de schil naar onder in de vorm schikken. Bestrooien met de amandelpoeder en terug 10 minuten in de oven plaatsen.
7. Ondertussen de eieren, de room en de suiker goed mengen. De taart uit de oven nemen en het eiermengsel mooi verdelen over de pruimen.
8. De taart opnieuw gedurende 25 à 30 minuten bakken.
9. De taart laten lauw worden vooraleer uit de vorm te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.