donderdag 17 augustus 2023

Rollade van lotte met Breydel spek en dille béarnaise.

Ingrediënten 2 personen : 3 lottes van 200 gr, 10 à 12 dunne sneden Breydel spek, 400 gr groene boontjes, zout, peper, gedroogde tijm, boter, olijfolie.
Recept : Béarnaise



1) De lottes opkuisen en de graat in het midden verwijderen.
2) Kruiden met peper, zout en tijm.
3) Huishoudfolie op het werkblad leggen. Daarop het Breydelspek dakpansgewijs naast mekaar leggen. De stukken lotte op het spek leggen en een mooie rol maken met behulp van de huishoudfolie. Strak oprollen in de huishoudfolie.
4) De groene boontjes spoelen en de uiteinden verwijderen.
5) Béarnaise bereiden maar dille gebruiken in plaats van dragon.
6) De rollade van lotte stomen gedurende 10 à 13 minuten naargelang de dikte van de rol.
7) De boontjes samen met de lotte stomen tot ze gaar zijn. Uit de oven nemen. Spoelen onder koud water en in boter aanbakken. Kruiden met peper en zout.
8) De lotte uit de oven nemen en eventjes laten rusten. De folie voorzichtig verwijderen en de rollade droog deppen.
9) Olijfolie warmen en de rol eventjes aanbakken. Uit de pan nemen en in stukken van 3 à 4 cm snijden.
10) Boontjes in het midden van het bord schikken met daarop de lotte en wat saus. Garneren met dille béarnaise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.