dinsdag 25 januari 2022

Farfalle met gehaktballetjes, champignons en courgettesaus.

 

Ingrediënten 2 pers. : 200 gr farfalle, 300 gr gehakt, 1 ei, 200 gr champignons, 2 courgettes, 1 teentje look, 75 cl room, peper, zout, 50 gr geraspte emmentaler, 1 klp oregano, peper, zout, olijfolie.



  1. Het ei mengen met gehakt. Kruiden met peper en zout. Balletjes vormen de grootte van een ping-pong bal.

  2. De champignons borstelen en in stukjes snijden.

  3. De look pellen en fijnsnijden.

  4. De courgettes wassen, de uiteinden verwijderen en in blokjes snijden.

  5. De pasta koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en een beetje kookvocht houden.

  6. De balletjes en de courgettes stomen gedurende 12 à 15 minuten.

  7. De champignons met de look bakken in olijfolie. Kruiden met oregano, peper en zout.


  8. De gestoomde courgettes met de room mixen in de blender. Kruiden met peper en zout.

  9. De grill van de oven verwarmen.

  10. De courgette saus mengen met de pasta. Goed opwarmen en indien nodig een beetje kookvocht toevoegen. De champignons en de balletjes bij de pasta voegen. Mengen en bijkruiden met peper en zout.

  11. De pasta in een ovenvaste schotel doen en bestrooien met de geraspte kaas.

  12. In de oven plaatsen tot men een mooi goudbruin korstje heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.