Ingrediënten : 2 lt groentenbouillon, 1 butternut, 1 blik 400 gr tomatenstukjes, 70 gr tomatenpuree, 1 rode paprika, 2 takjes witte selder, 2 wortels, 1 preiwit, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 slp olijfolie, 1 mespunt cayennepeper, tijm en laurier, 1 klp oregano, 1klp paprika, 1 klp curry,
Voor de kruidenroom : 175 gr zure room, basilicum, peper en zout
Voor de broodjes : 1 stokbrood, 2 tomaten, olijfolie, 1 teentje look, 2 slp panko, 2 slp gemalen gruyère.
1. De butternut in ringen snijden van 2 cm en schillen. Pitjes uithalen en in blokjes snijden.
2. De ui en de look pellen.
3. De prei en de selder wassen. De prei van de buitenste bladeren ontdoen. De dikke draden uit de selder halen.
4. De rode paprika en de wortels schillen. Al deze groenten grof versnijden.
5. De olijfolie verwarmen en al de groenten fruiten. Maak van tijm en laurier een tuiltje. Kruiden met het kruidentuiltje, oregano, paprika, curry, cayenne. Giet de bouillon er bij. De groenten moeten mooi onderstaan. Laat dit 25 à 30 minuten zachtjes koken zonder deksel.
6. Kruidentuiltje uithalen en zeer fijn mixen.
7. De kruidenroom : Neem de gewenste basilicum blaadjes en snij die fijn. Mengen met de zure room, kruiden met peper en zout.
8. Voor de broodjes : De oven verwarmen op grill stand. De tomaten pellen en in dunne plakjes snijden. De panko mengen met de gruyère. Het stokbrood in sneden van 2 cm snijden. Lichtjes roosteren. Inwrijven met look, besprenkelen met olijfolie, 1 à 2 schijfjes tomaat opleggen, bestrooien met het panko/gruyère mengsel, een beetje olijfolie op sprenkelen en onder de grill schuiven tot ze goudbruin zijn.
9. De soep opdienen met kruidenroom en garneren met een blaadje basilicum. De broodjes bij serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten