Ingrediënten 2 pers. : 200 gr volwaardige rijst of basmati, 12 Sint-Jakobsschelpen, 2 dl kokosroom, 1 broccoli, 2dl groentenbouillon, gele currypasta (naar smaak), cayennepeper, zout, olijfolie, 1 appel, 1 sjalot, 1 teentje look, ½ klp kurkuma, ½ klp gemberpasta, 100 gr Breydelspek reepjes, enkele druppels citroensap.
1. Reinig de Sint-Jakobsvruchten of vraag dit aan de visboer.
2. Neem de roIosjes van de broccoli, spoel en stoom ze 12 minuten.
3. Kook de rijst in gezouten water zoals vermeld op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
4. Pel de sjalot en de look. Hak fijn.
5. Schil de appel en snij en kleine blokjes.
6. Warm een beetje olijfolie en fruit de look en sjalot. Voeg de appel bij. Laat stoven. Meng de currypasta erbij en laat eventjes meestoven. Doe de gember erbij en giet de bouillon en de room er in, kruid met cayenne, zout en kurkuma en laat 20 minuten op zacht vuur sudderen. Voeg er enkele druppels citroensap bij en mix de saus heel fijn. Indien nodig de saus bijkruiden,
7. De Breydelspek reepjes bakken.
8. De Sint-Jakobsvruchten kort bakken in hete olijfolie. Kruiden met peper en zout.
9. De rijst mengen met de broccoli, de spekreepjes en de saus.
10. In een diep bord wat rijst doen. Daarop 6 Sint-Jakobsvruchten schikken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten