vrijdag 18 oktober 2024

Krokante kippenreepjes met tomatensalsa en pesto

Ingrediënten : Kippenfilet, panko, kippenkruiden, bloem, eiwit, peper, zout, 1 sjalot, 1 klein stukje gember, 3 tomaten, ½ bussel koriander, 1 slp witte wijnazijn, 1 dl olijfolie, peper, zout, pesto

1) De salsa bereiden : Sjalot en gember heel fijn snipperen.
2) De tomaten monderen, in kwarten snijden en de zaadjes uithalen. Het vruchtvlees in hele kleine stukjes snijden. Dit bij de sjalot en de gember doen.
3) De korianderblaadjes fijnsnipperen en dit bij het salsamengsel doen alsook de olijfolie en de witte wijnazijn. Bijkruiden met peper en zout.
4) De kippenfilet bereiden : in reepjes snijden. Kruiden met peper en zout.
5) Friteuse opwarmen op 170°
6) Vermeng de panko en de kippenkruiden.
7) Klop het eiwit los.
8) Bebloem de kippenreepjes, wentel ze daarna in eiwit en dan in het pankomengsel.
9) Frituren gedurende ongeveer 3 à 4 minuten naargelang de dikte van de kippenreepjes.
10) Salsa in een schoteltje doen, daarop de gefrituurde kippenreepjes en garneren met pesto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.