donderdag 17 oktober 2024

Macaroni met gehakt, bloemkoolsaus en erwtjes.

Ingrediënten 2 pers. : 180 gr macaroni, 80 gr erwtjes, 150 gr cambozola, 300 gr gemengd gehakt, ½ bloemkool, 2 dl melk, peper, zout, noot, kummel, gedroogde oregano, olijfolie, 50 gr geraspte parmezaan.

1. Verhit de olijfolie in een sauteerpan en bak het gehakt rul gedurende 15 à 20 minuten. Indien nodig 1 lepel water bijvoegen. Kruid met peper, zout en gedroogde oregano.
2. Kook de macaroni zoals vermeld op de verpakking in zoutwater en giet af.
3. Snij de cambozola in kleine blokjes.
4. Verdeel de bloemkool in roosjes, spoel en kook in licht gezouten water gaar. Giet af en blender met de melk en de cambozola fijn. Kruid met peper, zout en mespunt kummel.
5. Kook de erwtjes 3 à 4 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
6. Giet de bloemkoolsaus bij het gehakt. Doe de macaroni en de erwtjes erbij en meng alles.
7. Warm de oven op 170°.
8. Doe het macaroni mengsel in een ingevette ovenschotel en bestrooi met de parmezaan.
9. Plaats de schotel 12 à 15 minuten in de oven en nog 2 minuten op grill stand tot er een mooi goudbruin korstje is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Geroosterde groentenschotel met butternut en spinazie.