maandag 14 oktober 2024

Aardpeerroomsoep met Sint-Jakobsvruchten.

Ingrediënten : 1 kg aardpeer, 1,5 dl kippenbouillon, 1 wit van prei, 1 à 2 stengels van witte selder, 1 aardappel, 1 ui, 2,5 dl room, zout met truffel of gewoon zout, truffelolie, 3 Sint-Jakobsvruchten per persoon, amandelschilfers.

1) De aardperen en de aardappel schillen
2) De ui pellen.
3) De prei en de selder spoelen..
4) Al de groenten in stukken snijden.
5) Boter smelten en de groenten daarin laten zweten zonder te kleuren. Kruiden met peper en zout. De kippenbouillon bijgieten. Tot het kookpunt laten komen en verder 35 à 40 minuten zacht laten sudderen.
6) Room bijvoegen en nog eens 5 minuten laten doorkoken. Soep heel fijn mixen.
7) De Sint-Jakobsvruchten droog deppen, 3 stuks op een spies steken en kort bakken in de hete boter aan beide kanten. Kruiden met peper en zout.
8) Amandelschilfers roosteren.
9) In een diep bord se soep scheppen. Een spies Sint-Jakobsvruchten in het midden schikken. Garneren met enkele druppels truffelolie en amandelschilfers..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Geroosterde groentenschotel met butternut en spinazie.