Ingrediënten voor 4 aperitiefhapjes of 2 voorgerechten : 100 gr kabeljauwhaasje, 80 gr aardappelen, 50 gr bloemkool, 1 klein teentje look, 2 ansjovissen + 8 voor de garnering, 6 blaadjes salie, peper, zout, 1 dl melk, 1 slp olijfolie, 1 à 2 dooiers, piment d’espelette
Voor de garnering : handvol chips, 1 slp mayonnaise, 1 slp yoghurt, fijngehakte dille, peper, zout, kruidenslaatje (platte peterselie, bieslook, koriander, basilicum enz…)
2) Spoel de bloemkoolroosjes en kook gaar in zoutwater. Giet af en hak grof.
4) Snij de salieblaadjes heel fijn.
5) Meng de aardappelen met de bloemkool, de 2 fijngesneden ansjovissen, de kabeljauw, de salie, de melk, olijfolie en de dooiers. Kruid met piment d’Espelette. Indien nodig kruid nog wat bij met zout.
6) Spoel al de kruiden voor het slaatje en dep droog. Besprenkel met een beetje olijfolie.
7) Verkruimel grof de chips.
8) Vermeng de mayonnaise met de yoghurt en de dille.
9) Plaats een ring in het midden van het bord en duw er de brandade in. Leg er wat chips boven op en wat kruidensla. Garneer met ansjovisfilet. Sprenkel er wat dilledressing rond.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten