maandag 7 juli 2025

Tartaar van Hollandse nieuwe maatjes met auberginekaviaar.

Ingrediënten 4 pers. : 3 Hollandse maatjes, 1 slp auberginekaviaar, 150 gr groene boontjes.1 klp olijfolie, 1 tomaat, 4 blaadjes ananassalie, 2 klp mayonaise, 2 klp yoghurt, peper, zout, rode biet scheuten.

1. Bereid de auberginekaviaar.
2. Verwijder de topjes van de groene boontjes, spoel en gaar ze in kokend zoutwater gedurende 10 minuten. Spoel direct onder koud water. Snij in stukjes van 1 cm.
3. Emondeer de tomaat, pel, snij in 4 en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in brunoise.
4. Verwijder het staartje en de onreinigheden van het maatje en snij in blokjes.
5. Snipper de ananassalie fijn.
6. Meng de mayonaise met de yoghurt.
7. Meng de maatjes met de tomaten, auberginekaviaar, olijfolie en de ananassalie.
8. Schik in het midden van een bordje wat groene boontjes. Doe in het midden 1 klp mayonaise. Schik er een quenelle tartaar van maatjes op.
9. Garneer met rode biet scheuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Tartaar van Hollandse nieuwe maatjes met auberginekaviaar.