dinsdag 8 juli 2025

Duo van Sint Jakobsvruchten en scampi met bloemkoolmousseline.

Ingrediënten voor 4 pers. : 8 Sint-Jakobsschelpen, 4 scampi, 1/4 bloemkool, room, melk, handvol dragonblaadjes, verse oregano, olijfolie, peper, zout, 8 parmezaankoekjes.

1) Giet olijfolie op de dragonblaadjes, dit mag gerust 1 a 2 dagen macereren. Mixen en door een fijne zeef halen.
2) Haal de Sint-jakobsvruchten uit de schelp of vraag dit aan de vishandelaar. Reinig de Sint-Jakobsvruchten. Goed spoelen en droog deppen.
3) Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
4) Snij de oreganoblaadjes fijn en meng met 2 slp olijfolie, peper en zout. Leg er de Sint-Jakobsvruchten en scampi in en met behulp van een keukenborsteltje wrijf er aan alle kanten olie op.
5) Spoel de bloemkoolroosjes, doe ze in een kom en giet er helft room,helft melk over. De bloemkool moet juist onder staan. Kruid met zout en peper. Breng aan de kook en laat zachtjes verder koken tot de bloemkool heel gaar is. Giet door een zeef en vang het roommengsel op. Doe de bloemkool in een blender en mix heel fijn. Doe er roommengsel bij tot de bloemkool een heel zachte structuur heeft, zoals van een zachte zalf. Mix nog eens goed door.
6) Een anti-kleefpan goed warmen en en de Sint-Jakobsvruchten en scampi bakken. Indien nodig bijkruiden met peper en zout.
7) In het midden van een bord een streep bloemkoolmousseline doen, daarop 2 Sint-Jakobsvruchten en 1 scampi schikken. Daartussen 2 parmezaankoekjes leggen. Besprenkelen met wat dragonolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Duo van Sint Jakobsvruchten en scampi met bloemkoolmousseline.