Ingrediënten voor 10 pers. : 200 gr Petit Beurre koekjes, 100 gr gesmolten boter, 750 gr mascarpone, 125 gr suiker, 2,5 dl room, 1 slp pistache pasta, 7 gr gelatine blaadjes.
Voor de garnering : 1,5 dl room, 1 klp poedersuiker, 12 à 14 grote aardbeien, kleine dragees, chocoladepastilles, pistachenoten enz naar eigen smaak om te garneren.
2. Springvorm van 26 cm goed invetten of onderaan bekleden met boterpapier.
4. Gelatine weken in koud water.
5. 1,5 dl room opkloppen.
7. Mascarpone met de suiker en de pistache tot een romige massa opkloppen. De opgeklopte room hierdoor spatelen, alsook de afgekoelde room met gelatine.
8. Schep het mascarpone mengsel op de taartbodem en strijk het mooi glad. Laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast.
9. De 1,5 dl room voor de garnering opkloppen.
10. De taart uit de vorm nemen en de bovenkant en zijkant met een dun laagje opgeklopte room bestrijken.
11. De taart garneren met aardbeien, pistachenoten, dragees, chocolade naar eigen smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten