zaterdag 27 november 2021

Farfalle met rucola pesto, spekjes en zachtgekookt eitje.

Ingrediënten : 180 gr farfalle, 250 gr gerookte spekblokjes, 1 dl room, enkele blaadjes rucola, 50 gr pijnboompitten, parmezaanschilfers, 2 tomaten, 2 eieren, ½ broccoli, 1 slp pesto van rucola, olijfolie, peper, zout.



1. De rucola pesto bereiden.
2. De pijnboompitten roosteren in een antikleefpan.
3. De farfalle koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en wat kookvocht apart houden.



4. De tomaten emonderen, pellen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.
5. De broccoli in roosjes verdelen, spoelen en 5 minuten blancheren. Afgieten en direct met koud water spoelen.
6. De eieren 4 minuten koken, spoelen in koud water en pellen.
7. In een sauteuse wat olijfolie warmen en de spekblokjes bakken.
8. De farfalle bij de spekjes doen, eventjes meebakken, de room en een scheutje kookvocht bijdoen, aan de kook brengen, de pesto en de broccoli bijvoegen. Alles goed mengen. Kruiden met peper en zout.
9. Tenslotte de tomaten onder mengen.
10. Het farfalle mengsel verdelen over de borden en garneren met de rucolablaadjes, de parmezaanschilfers en de pijnboompitten.
11. In het midden van het bord schikt men een ei en snijd het middendoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.