Ingrediënten voor 2 pers. : 200 gr tagliatelle, 1 teentje look, 8 sneetjes gerookte zalm, 1 rode paprika, 200 gr champignons, 4 lente-ui, 15 cl zure room, gerookt zout, zwarte peper, 1 slp fijngesneden bieslook, ¼ citroen, olijfolie.
1. De tagliatelle koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en wat kookvocht apart houden.
2. De rode paprika schillen met behulp van een dunschiller, zaadjes uithalen en in blokjes snijden.
3. De lente ui spoelen en in ringen snijden van ½ cm.
4. De champignons borstelen en in schijfjes snijden.
5. De look pellen en fijn snipperen.
6. Snij de gerookte zalm in brede repen.
7. Olijfolie warmen en de look, lente-ui en paprika gedurende 5 à 6 minuten fruiten. Champignons bijvoegen en nog een 3 tal minuten bakken. Kruiden met gerookt zout en peper.
8. De tagliatelle bij de groenten doen met de zure room en een beetje kookvocht. Goed mengen en verwarmen. Bijkruiden indien nodig.
9. De zalm op de tagliatelle schikken en bestrooien met de bieslook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten