zaterdag 27 november 2021

Fazantenfilet met bloedworstcrumble en madeiraus.

Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr fazantenfilet, 0,5 dl madeira, 4 stronken witloof, 125 gr girolles, 3 dl wildfond (ofwel maakt men die zelf van de beenderen van de fazant, maar men kan die ook kant en klaar kopen), klontje boter, peper, zout.

1. Het harde gedeelte onderaan van het witloof verwijderen. Wassen, droog deppen en bakken in de boter.
2. De bloedworst van het vel ontdoen en bakken in de boter terwijl men ze voortdurend met een vork plat plet. De bloedworst moet heel korrelig worden.

3. De girolles borstelen en in de boter aanbakken.
4. Oven voorverwarmen op 140°.
5. De fazantenfilet mooi bruin bakken in een klontje boter. Kruiden met peper en zout. Uit de pan nemen en verder gedurende 12 à 15 minuten verder bakken in de oven.
6. De pan deglaceren met de madeira en de wildfond. De saus een beetje laten inkoken en indien nodig de saus binden met beurre manie. De girolles bij de saus doen.
7. De fazantenfilet serveren met het witloof en de saus. Bestrooien met de crumble van bloedworst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.