vrijdag 8 september 2023

Lasagne met zalm en courgette.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen : 9 volkoren lasagnevellen, 500 gr zalmfilet, 2 courgette, 2 ajuinen, 1 slp gehakte peterselie, sap van ½ citroen, 5 dl passata, 500 gr platte kaas, 2slp geraspte parmezaan, 2 dl groentenbouillon, olijfolie, peper en zout.

1) De ajuin pellen en snipperen.
2) De courgette spoelen, zaadjes uithalen en in blokjes snijden.
3) De zalm in blokjes snijden.
4) De ui stoven met de courgette gedurende 2 à 3 minuten in een beetje olijfolie. De bouillon en de passata bijvoegen. Nog 6 à 7 minuten verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
5) De plattekaas mengen met de peterselie, citroensap, peper en zout.
6) De oven voorverwarmen op 180°.
7) In en ovenschaal een laag
cougettemengsel, 1/3 van de zalm er over verdelen, dan 3 lasagnebladen en als derde laag 1/3 van de platte kaas. Dit nog 2 keer herhalen.
8) De lasagne nu bestrooien met de parmezaan.
9) 30 à 35 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.