dinsdag 8 november 2022

Nasi goreng met kip.

Ingrediënten 2 pers. : 2 kippenfilets, 180 gr rijst, 100 gr erwtjes (diepvries), 1 ui, 2 lente-ui, 1 teentje look, 1 preiwit, 1 rode paprika, ½ slp Nasi Goreng kruiden, 4 kardemon peulen, 2 eieren, 1 slp ketjap manis, 1 slp sojasaus, sesamolie, arachide of zonnebloemolie, peper, zout.

1. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
2. Neem de filets van de kip, verwijder het vel en hou de rest voor een andere bereiding, of koop enkel de filets.
3. Snij de kippenfilets in 5 stukken.
4. Spoel de lente ui en de prei en snij in ringetjes.
5. Pel de ui en de look en snipper fijn.
6. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snij in fijne reepjes.
7. Plet de kardemonpeulen in de vijzel. Verwijder de pellen.
8. Kruid de kippenstukjes met de Nasi goreng kruiden en de geplette kardemon.
9. Warm 1 slp arachide en 1 slp sesamolie in de wok en bak de kippenstukjes op hoog vuur aan alle kanten aan. Schep de stukjes uit de wok en roerbak nu de ui, look, paprika enkele minuten aan. Indien nodig nog wat olie bijgieten. Voeg nu de prei en lente-ui bij. Roerbak terug een 4 tal minuten. Doe nu de erwtjes erbij steeds goed roerend. Giet de soja saus en ketjap manis erbij en meng goed. Na 1 minuut de kip en de rijst bijvoegen en goed laten bakken al roerend.
10. De eieren loskloppen en op het rijstmengsel gieten. Goed roeren. Wanneer de eieren gestold zijn van het vuur nemen. Bijkruiden met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.